vrijdag 28 juli 2023

ISW: Het Kremlin acteert tegen beter weten in

Het Kremlin doet er alles aan om het Oekraïense tegenoffensief als mislukt af te schilderen, zeker nu de Oekraïners bezig zijn om de Russische verdedigingslinies te doorbreken in de provincie Zaporizja. Het Institute for the Study of War (ISW) constateert ook de dat Russische nieuwsmedia er gretig aan mee doen.

President Vladimir Poetin zei gisteren dat het Russische leger 39 pantserwagens heeft weten uit te schakelen van de 50 pantserwagens waarmee de Oekraïense troepen de Russen hebben aangevallen in Zaporizja. Ook zouden zes van de tien Oekraïense soldaten daar zijn gesneuveld en vier van de tien piloten van gevechtstoestellen.

Het ISW wijst er daarbij wel op dat Poetin eerder ook al melding maakte van enorme Oekraïense verliezen en dat hij die ook nu vermoedelijk zwaar heeft overdreven. 'Poetin en de Russische nieuwsmedia schenden daarbij nota bene de richtlijnen die het Kremlin zelf heeft opgesteld en die bepalen dat het niet is toegestaan om duidelijk succesvolle Oekraïense aanvallen als mislukt af te doen.'

Dat dit toch gebeurt, wijst er volgens het ISW op dat het Kremlin zichzelf wil neerzetten 'als een effectief manager van de Russische oorlogsinspanningen'.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: