woensdag 19 juli 2023

Gouverneur van Odesa: 'Het was een helse nacht'

Bij een Russische raketaanval afgelopen nacht is in de haven van Odesa een terminal voor de overslag van graan en olie beschadigd. Er brak een brand uit die vrij snel werd geblust. Niemand raakt gewond. Anders was dat in de omgeving van de provinciehoofdstad waar opslagloodsen voor tabak en vuurwerk werden geraakt. Er brak een grote brand uit, die nog altijd woedt. Een medewerker raakte gewond. 

Elders in de provincie Odesa werden ook hotels aangevallen. Hier raakten twaalf mensen gewond. Een Kh-59 raket werd uit de lucht geschoten. Brokstukken belandden in een dorp waar een grote krater ontstond en meerdere gebouwen schade opliepen. Drie mensen raakten hier gewond. 'Het was een helse nacht', meldt militair gouverneur Serhi Bratchoek van Odesa op Telegram.

Ook de hoofdstad Kyiv werd vannacht aangevallen door kamikaze drones. Die werden allemaal voortijdig onderschept.

De Russen vuurden afgelopen nacht maar liefst 30 kruisraketten en een luchtdoelraket af op doelen in Oekraïne, met name dus in de provincie Odesa. Ook waren er aanvallen met 32 kamikaze drones. De Oekraïense luchtmacht wist 13 kruisraketten, een Lh-59 geleide raket en 23 drones voortijdig uit de lucht te schieten.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: