vrijdag 7 juli 2023

Dodental door raketaanval op Lviv stijgt naar tien

Het dodental als gevolg van de raketaanval op de stad Lviv is opgelopen naar tien. Burgemeester Andri Sadovi maakte vanmorgen vroeg bekend dat het lichaam van een vrouw was geborgen door reddingswerkers. Hij verwacht niet dat nog meer slachtoffers worden gevonden. Er zijn in totaal drie gewonden, waaronder drie kinderen.

De Russische aanval met een Kalibr-kruisraket richtte grote schade aan in een woonwijk van de West-Oekraïense stad. Onder meer 250 woningen zouden beschadigd zijn, maar ook meerdere slaapzalen voor binnenlandse vluchtelingen.

De schuilkelders in Lviv zijn vanaf nu altijd open. Gisteren werd duidelijk dat zeker tien schuilplaatsen waren afgesloten, tot grote ergernis van minister Ihor Klimenko van Binnenlandse Zaken. 'We hebben 6000 schuilkelders in mijn stad', zegt burgemeester Sadovy. 'Dat zijn privéschuilkelders, kelders van de lokale overheid, er zijn allerlei verschillende eigenaren. Na de raketaanval hebben we een nieuw besluit genomen: alle schuilkelders moeten te allen tijde open zijn.'

Bronnen: Ukrajinska Pravda, NOS

Geen opmerkingen: