vrijdag 21 juli 2023

Onvrede over overheidsgeld aan stenen en series

Er is onvrede over het besteden van overheidsgeld aan nieuwe televisieseries, maar ook aan de aanleg van voetgangersgebieden en andere verfraaiingen in steden. Dat geld kan beter besteed worden aan het leger, aan de aanschaf van drones, vinden critici. Ze vinden gehoor, want minister Oleksandr Tkatsjenko van Cultuur en Informatie heeft op aandringen van president Volodimir Zelenski zijn ontslag aangeboden.

Vervolgens kwam Zelenski met een boodschap aan alle lokale bestuurders. 'Iedereen moet ervan verzekerd zijn dat overheidsgeld op een eerlijke en juiste manier wordt besteed. Iedereen begrijpt waar we het hier over hebben. Straatstenen, fonteinen - die kunnen wachten. Eerst moeten we de oorlog winnen.'

In zijn ontslagaanvraag heeft Tkatsjenko het over 'misverstanden'. Om in een nadere uitleg op Telegram te vermelden dat hij zich onheus bejegend voelt door de president. Hij noemt het besteden van overheidsgeld aan cultuur 'niet minder belangrijk dan het kopen van drones in oorlogstijd, want cultuur staat gelijk aan onze nationale identiteit'. In Zjitomir was eerder deze week een protest van actievoerders die 'bloed' aanbrachten op het voetpad voor het stadhuis. 

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: