maandag 31 juli 2023

Raketaanval Krivvi Rih: 6 doden, 75 gewonden

Een Russische raketaanval op een flatgebouw de stad Krivvi Rih heeft het leven gekost aan zes mensen. Ook raakten 75 mensen gewond. Drie bewoners van het flatgebouw werden levend uit het puin gehaald, waaronder een tienjarig kind. Twee gewonden zijn er slecht aan toe. Onder de zes doden was ook een kind dat samen met de moeder om het leven kwam. De reddingswerkzaamheden waren aan het begin van de avond afgerond.

Twee ballististische raketten raakten het negen verdiepingen tellende flatgebouw en een universiteitsgebouw in Krivvi Rih. Ze zijn volgens de Oekraïense luchtmacht afgevuurd vanaf de Krim, in de nabijheid van de stad Dzjankoi

Ook Cherson vallen nog steeds slachtoffers door Russisch oorlogsgeweld. Vandaag vielen er drie burgerdoden door artilleriebeschietingen. Ook waren er zeventien gewonden, waaronder een zestienjarig meisje dat er slecht aan toe is. Een hulpverlener werd gedood, zes van zijn collega's raakten gewond. Zij hielpen bij opruimwerkzaamheden als gevolg van de damdoorbraak. Ook raakten vijf vrijwilligers die meehielpen gewond.

Bron: Ukrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: