woensdag 26 juli 2023

Russische rakettenregen goeddeels afgeweerd

De Oekraïense luchtmacht heeft vandaag 36 kruisraketten onschadelijk weten te maken. Het zou gaan om drie Kalibrs en 33 Kh-101/Kh-555's. Het was de tweede Russische aanvalsgolf. De eerste was vanmiddag al, toen drie Kalibr-kruisraketten uit de lucht weren geschoten. 

De tweede aanval omvatte 36 kruisraketten die werden afgevuurd door acht Tu-95-MS bommenwerpers. Hiervan werden 33 raketten voortijdig onschadelijk gemaakt. De raketten kwamen vanuit het zuidoosten Oekraïne binnen en gingen richting het westen van het land, waarbij ze voortdurend van richting veranderden. 

Vanavond stuurden de Russen ook nog eens MiG-31K gevechtstoestellen de lucht in om vier Kh-47 Kinzhal supersonische raketten richting de provincie Chmelnitski af te vuren. 

Voor zover nu bekend werden Russische raketten uit de lucht geschoten boven de provincies Kyiv, Chmelnitski en Kirovohrad. Ook boven de stad Dnipro zou de luchtafweer een raket hebben uitgeschakeld. Het is nog onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen en of er schade is aangericht. 

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: