woensdag 26 juli 2023

Parlementsleden in opspraak, Zelenski woedend

Maar liefst vier parlementsleden zijn in opspraak geraakt. Vadim Rabinovitsj en Oleksandr Ponomariov van de inmiddels verboden pro-Russische partij Oppositieplatform-Voor het Leven worden beschuldigd van landverraad, Ljoedmila Marchenko van president Zelenski's partij Dienaar van het Volk wordt aangepakt omdat steekpenningen heeft aangenomen. 

Haar partijgenoot Joeri Aristov krijgt het voor de kiezen omdat hij met zijn gezin van een luxe vakantie genoot op de Malediven nadat hij Oekraïne had verlaten onder het mom van een belangrijke zakenreis naar Polen. Voor president Volodimir Zelenski moet dit hard aankomen, want in 2019 heette het nog dat Aristov een zakenpartner was.

Zelenski heeft woedend gereageerd op de misdragingen van parlementsleden die op zakenreis gaan in oorlogstijd om zelf geld te verdienen in plaats van zich voor hun land in te zetten, die zich verrijken met overheidsgeld of die naar luxe resorts in het buitenland afreizen. 'Miljoenen Oekraïners leven bij de dag. Ze zetten hun persoonlijke belangen opzij om het land en het leven van hun dierbaren te verdedigen. Helaas denken sommige lieden dat de oorlog hen niet raakt. Alsof ze er als parlementslid immuun voor zijn.'

Maar, voegde hij er aan toe, niemand zal ooit vergeten hoe ze in de steek zijn gelaten parlementsleden en rechters. De officieren die de wervingsbureaus voor het leger bemannen worden nu trouwens ook op de korrel genomen. Nadat de Ukrajinska Pravda onthulde
dat Jevhen Borisov, hoofd van het wervingskantoor in Odesa, voor miljoenen aan onroerend goed en een aantal auto's in Spanje bezit, is begonnen met een onderzoek naar alle medewerkers van de Oekraïense wervingskantoren. Vanmiddag werd bekend dat het Openbaar Ministerie inmiddels 21 officieren in staat van beschuldiging heeft gesteld vanwege het aannemen van steekpenningen.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: