zondag 4 juni 2017

Avdiivka dreigt weer eens zonder water te komen

De krater in Avdiivka. Foto: Anton Mionovitsj, Facebook.
Er wordt alles in het werk gesteld om er voor te zorgen dat de inwoners van Avdiivka over drinkwater kunnen beschikken. De waterfiltratiefabriek Donetsk bij de nog 20.000 inwoners tellende stad is buiten gebruik nadat een hoogspanningsleiding bij een beschieting is vernield, zoals in de afgelopen maanden geregeld is gebeurd. Avdiivka kwam daardoor niet alleen zonder drinkwater, maar ook zonder elektriciteit.

Er is nog geen overeenstemming met de pro-Russische rebellen over reparatie van de stroomtoevoer en de waterreservoirs van de stad raken zo langzamerhand leeg. Verwacht wordt dat de reservoirs morgen leeg raken. Daarom wordt dinsdag en vrijdag met tankwagens water naar Avdiivka gebracht.

De inwoners van Avdiivka hebben het de afgelopen dagen weer zwaar te verduren gehad door de voortdurende aanvallen van de rebellen op de soldaten die de stad al sinds januari vorig jaar verdedigen. Vrijdagavond werden ook woningen beschoten. De rebellen gebruikten daarbij tanks, maar waarschijnlijk ook een Gradraket die een krater maakte van drie meter diep en een doorsnede van zeven meter.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten