dinsdag 20 juni 2017

Rebellen vallen 43 maal aan, 4 soldaten gewond

Vier Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij beschietingen van hun posities door pro-Russische rebellen. Er werden 43 aanvallen geregistreerd. Het hevigst waren die in de omgeving van Primorske, waar de rebellen granaatwerpers, zware machinegeweren en soms ook luchtdoelgeschut afvuurden op soldaten bij Sjirokine, Vodiane, Lebedinske, Talakvika, Hnoetove, Berezove en Marinka. Pavlopil werd ook beschoten met 82 millimeter mortieren, terwijl bij Talakivka een sluipschutter actief was.

In de omgeving van Donetsk gaan de aanvallen op de legerposities bij de stad Avdiivka maar door, dag en nacht. De rebellen gebruikten diverse wapens, waaronder luchtdoelgeschut. Met granaatwerpers werd geschoten op soldaten bij Kamjanka, Zajtseve en Novoloehanske.

In de provincie Loehansk werden aanvallen uitgevoerd met 120 millimeter mortieren nabij de Bachmoet snelweg. De rebellen zetten hier 82 millimeter mortieren en granaatwerpers in. Ook waren er aanvallen op legerposities bij Stanitsja Loehanska, Novozvanivka, Zhovte, Stari Aidar en Novo-Oleksandrivka.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen:

Een reactie posten