zondag 4 juni 2017

Twee soldaten gedood, vijf gewond bij aanvallen

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gedood bij aanvallen van de pro-Russische rebellen.Vijf soldaten raakten gewond. De rebellen voerden 58 aanvallen uit op posities van het Oekraïense leger. Maar liefst 36 aanvallen hadden plaats in de omgeving van de havenstad Marioepol, waar de rebellen herhaaldelijk met 120 millimeter mortieren schoten op de versterkte legereposities bij het dorp Bohdanivka.

Met 120 millimeter mortieren en 122 millimeter artillerie werd geschoten op soldaten bij het dorp Tsjermalik en in de avonduren werden de legerposities bij de stad Krasnohorivka onder vuur genomen met tanks, pantserwagens en andere wapens. Ook een woonwijk van Krasnohorivka werd beschoten. Daarbij raakte een inwoonster van de stad gewond.

Er waren ook aanvallen met granaatwerpers en geweervuur op soldaten bij de dorpen Vodiane, Hnoetove, Novotrojtske en Talakivka. De posities van het leger bij Marinka werden beschoten met 82 millimeter mortieren.

In de omgeving van Donetsk werden de soldaten bij Avdiivka beschoten met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers. Ook de legerposities bij de dorpen Verchniotoretske en Zajtseve werden met mortieren onder vuur genomen, die bij Novoloehanske met pantserwagens en granaatwerpers en die bij Nevelske met tankgranaten. 's Avonds werd de waterfiltratiefabriek bij Avdiivka beschote met 120 millimeter mortieren

In de provincie Loehansk waren er aanvallen met 120 millimeter mortieren bij het dorp Novo-Oleksandrivka. Er waren meerdere aanvallen met granaatwerpers, pantserwagens en geweervuur op de versterkte legerposities bij de dorpen Novozvanivka, Malinove, Krimske en Stanitsja Loehanska.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten