maandag 12 juni 2017

Nog geen 3 procent gisteren zonder visum EU in

Er gingen gisteren, op de eerste dag dat de visumplicht was afgeschaft, 59.627 Oekraïners de grens over, de Europese Unie in. Slechts 11.237 personen waren in het bezit van een biometrisch paspoort dat verplicht is om visumvrij naar de EU te kunnen reizen. Van die mogelijkheid maakten 1.682 Oekraïners gebruik, slechts 2,8 procent van het totale aantal reizigers.

Vooral in Polen werken veel Oekraïners, vandaar ook het grote aantal mensen dat nog altijd met een (werk)visum de grens over gingen. Wie zonder visum naar een EU-land gaat, mag daar niet werken. Minister Pavlo Klimkin van Buitenlandse Zaken waarschuwde zijn landgenoten vandaag nog maar eens dat ze dat niet stiekem toch moeten gaan proberen.

''We krijgen problemen als veel mensen dat toch gaan proberen'', zei Klimkin in een interview met tv-zender TSN. Elk EU-land mag de visumplicht tijdelijk weer invoeren als er een te grote toestroom op gang komt vanuit Oekraïne of Georgië dat eerder dit jaar al werd vrijgesteld van de visumplicht.
Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten