dinsdag 6 juni 2017

Geen passagiers aan boord cruiseschip Vatoetin

Het riviercruiseschip Generaal Vatoetin blijkt helemaal niet onderweg te zijn geweest naar de haven van Odesa, maar naar de Moldavische plaats Giurgiulesti. Terwijl het riviercruiseschip onderweg was, besloot de eigenaar dat het maar naar de Russische stad Rostov-aan-de-Don moest varen. Het blijkt inmiddels dat er geen passagiers aan boord zijn, en dat dit zelfs al sinds oktober 2013 niet meer het geval is geweest.

De koerswijzigingen van de Generaal Vatoetin zorgden voor de nodige onrust. Het nieuwsagentschap Doemskaja meldde vanmiddag dat het schip de haven van Odessa was gepasseerd en vervolgens koers had gezet naar de door Rusland geannexeerde Krim en dat via de website Marine Traffic te zien was dat het koers zette richting Rostov.

Het schip veranderde onlangs van eigenaar en vaart nu onder de vlag van het Afrikaanse Belize. De Generaal Vatoetin werd in 2002 aangekocht door touroperator Tsjervona Roeta, waarvan directeur Joeri Sokolov vanmiddag aan het persagentschap Unian liet weten ''dat het goedkoper was om het schip maar te laten zinken dan er nog langer onderhoud aan te plegen''. Verkoop aan de rederij in Belize bleek een nog net iets betere oplossing dan het schip te laten zinken.
Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten