vrijdag 9 juni 2017

Rebellen beschieten huizen in Sartana, Marinka en Kamjanka

Woningen in het dorp Sartana en het stadje Marinka zijn gisteren onder vuur genomen door de pro-Russische rebellen die daarbij zwaar geschut inzetten. In Marinka raakte een 50-jarige vrouw gewond. Ook was er in beide plaatsen veel materiële schade. Bij de in totaal 48 aanvallen kwam een Oekraïense soldaat om het leven, terwijl zes soldaten gewond raakten.

Sartana, een dorp in de omgeving van de havenstad Marioepol, werd gisteravond aangevallen met 152 millimeter artillerie. Hier raakten acht grenswachten gewond. Er was veel schade aan onder meer een landbouwmechanisatiebedrijf en een aardgasleiding. Ook een gaspompstation liep schade op. Marinka en de stad Krasnohorivka kregen overdag te maken met 82 millimeter mortieren, de soldaten bij de dorpen Sjirokine en Vodiane met 120 millimeter mortieren.

In de omgeving van Donetsk vielen de rebellen de versterkte legerposities bij de stad Avdiivka aan met 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers. In de avonduren was daar ook een aanval met tanks en pantserwagens. De rebellen schoten met 82 millimeter mortieren op soldaten bij de dorpen Zajtseve, Verchniotoretske en Kamjanka. Ook het dorp Kamjanka werd getroffen door een aantal mijnen Een 15-jarige jongen raakte daarbij gewond.

In de provincie Loehansk was het met acht aanvallen van de rebellen weer aanzienlijk rustiger dan eerder deze week. De rebellen schoten onder meer met 120 millimeter mortieren op legerposities bij de dorpen Triochizbenka en Katerinivka.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten