woensdag 7 juni 2017

Rebellen vallen 85 maal aan, 8 soldaten gewond

Acht Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van pro-Russische rebellen. Het leger meldt dat de rebellen 85 maal aanvielen. De aanvallen nemen de laatste tijd dag na dag toe in aantal. Opvallend is ook dat gisteren de meeste aanvallen plaats hadden in de doorgaans veel rustiger provincie Loehansk. Het ging om 32 aanvallen van de rebellen.

Die schoten met 122 en 152 millimeter artillerie en 120 millimeter mortieren op de legerposities bij de dorpen Krimske en Novotosshkivske. De soldaten bij de dorpen Novo-Oleksandrivka, Triochizbenak, Trojtske, Katerinivka en Novozvnivka en het stadje Popasna kregen te maken met mortieraanvallen, die bij de dorpen Donetski en Stanitsja Loehanska met geweervuur.

In de omgeving van Marioepol vielen de rebellen het leger 25 maal aan. Vooral bij het dorp Tsjermalik, waar de rebellen herhaaldelijk met 120 millimeter mortieren schoten en eenmaal zelfs met een raketinstallatie. De versterkte legerposities bij de dorpen Vodiane, Sjirokine, Hnoetove, Taramtsjoek, Pavlopil en Novotrojtske en het stadje Marinka kregen te maken met granaatwerpers, 82 millimeter mortieren, pantserwagens en geweervuur.

In de omgeving van Donetsk schoten de rebellen met granaatwerpers, 82 millimeter mortieren en soms ook met 120 millimeter mortieren op de legerposities bij Avdiivka, Kamjanka, Verchniotoretske, Novhorodske, Zajtseve, Novoloehanske en Trojtske. De soldaten bij Trojtske kregen in de avonduren te maken met een hevige beschieting met 122 millimeter artillerie, 120 millimeter mortieren en tankgranaten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten