donderdag 22 juni 2017

'Pas oplossing Donbas na verkiezingen in Duitsland en Rusland'

Oud-president Leonid Koetsjma verwacht voorlopig niet dat er vorderingen worden gemaakt bij het zoeken naar een oplossing voor het oorlogsconflict in Oost-Oekraïne. Eerst moeten volgens de belangrijkste Oekraïense onderhandelaar in Minsk de verkiezingen achter de rug zijn in Duitsland en Rusland.

In september zijn de Bondsdagverkiezingen in Duitsland, in maart volgend jaar kiest Rusland een nieuwe president. Koetsjma sprak vanmiddag tegenover journalisten de hoop uit dat de nieuwe Franse president Emmanuel Macron de huidige impasse bij de vredesbesprekingen kan doorbreken. Tegelijkertijd constateerde hij dat alleen de Russische president Vladimir Poetin een eind kan maken aan het oorlogsgeweld in de Donbas.

Macron zei gisteren dat er een telefonisch overleg aan zit te komen van de leiders van de Normandische Vier (Oekraïne, Rusland, Duitsland en Frankrijk) in de aanloop naar de conferentie van de G20 die van 7 tot 9 juli in Hamburg wordt gehouden. De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft inmiddels laten weten dat dit telefonische overleg voor komende maandag gepland staat.

Bronnen: Interfax, 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten