zondag 25 juni 2017

Busbedrijf Ecolines weigert Oekraïners zonder visum

Het busbedrijf Ecolines heeft geweigerd vier Oekraïners mee te nemen naar Bulgarije omdat ze niet in het bezit waren van een visum voor de Europese Unie. Het viertal had wel biometrische paspoorten, sinds de afschaffing van de visumplicht twee weken voldoende om het Schengengebied in te reizen.

Maar niet bij Ecolines, laat de Oekraïense Olga Lenz weten. ''Mijn zus en haar man, hun dochter van 12 en hun zoon van 3 mochten niet mee in de bus naar hun vakantieadres in Bulgarije. De bustickets waren betaald, maar de begeleidster liet ze niet instappen omdat hun dochter geen visum meer had. Dat was vlak voor het afschaffen van de visumplicht verlopen. Mijn zus, haar man en hun zoon hadden wel een geldig Duits visum'', schrijft Lenz op haar Facebookpagina. Ze plaatste er een foto bijvan de handgeschreven weigering van Ecolines om het viertal mee te nemen.

Er werd met de Bulgaarse ambassade en de douane gebeld. Ze zeiden allemaal dat ze geen visum meer nodig hadden, maar het mocht niet baten. ''Wij hanteren onze eigen regels'', aldus de busbegeleidster. Uit reacties op het Facebookbericht van Olga Lenz blijkt dat Ecolines niet uitsluit dat reizigers zonder geldig visum worden geweigerd. Volgens de klantendienst van de busonderneming is het de busbegeleider die daarover beslist.

Ecolines rijdt dagelijks op 205 bestemmingen in 20 landen, ook vanuit diverse Nederlandse steden naar bestemmingen in Oost-Europa.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten