donderdag 22 juni 2017

Rebellen vallen 35 maal aan, 2 soldaten gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Er werden in totaal 35 aanvallen geregistreerd, vooral na het invallen van de duisternis. Bij vijf aanvallen werden zware wapens gebruikt, zoals in de omgeving van Marioepol waar de soldaten bij het dorp Lebedinske laat in de avond met 120 millimeter mortieren werden bestookt.

Verder waren er aanvallen met granaatwerpers en geweervuur op de versterkte legerposities bij Vodiane, Hnoetove, Talakivka, Marinka en Krasnohorivka. De soldaten bij het dorp Starohnativka weden beschoten met 82 millimeter mortieren.

In de omgeving van Donetsk schoten de rebellen met 125 millimeter tankgranaten op de legerposities bij de dorpen Kamjanka en Opitne. De soldaten bij het dorp Piski, vlakbij het totaal vernielde vliegveld van de stad Donetsk, werden aangevallen met granaatwerpers, zware machinegeweren en pantserwagens. Ook de soldaten ten zuiden van de stad Avdiivka werden aangevallen met granaatwerpers, die bij het dorp Zajtseve met zware machinegeweren.

In de provincie Loehansk werden Krimske en Triochizbenka 's morgens met artillerie beschoten, terwijl de soldaten bij Trojtske en Novo-Oleksandrivka te maken kregen met 82 millimeter mortieren. Krimske werd ook aangevallen met antitankraketten. Verder waren er aanvallen met onder meer pantserwagens op de versterkte legerposities bij de dorpen Novozvanivka, Stanitsja Loehanska, Valoejske en Zhovte.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten