zaterdag 24 juni 2017

Rebellen vallen 48 maal aan, 2 soldaten gewond

Met 48 aanvallen van de pro-Russische rebellen gisteren duidde niets er op dat vandaag het 'oogstbestand' in zou gaan in Oost-Oekraïne. Twee Oekraïense soldaten raakten gewond. Het hevigst waren de beschietingen in de provincie Loehansk, 27 in totaal. Vooral langs de Bachmoetka snelweg waren de rebellen actief. Ze schoten met 122 millimeter artillerie en 82 en 120 millimeter mortieren op de legerposities bij Krimske.

's Avonds vuurden ze mortieren af op de versterkte legerposities bij de dorpen Novotoshkivkse, Novo-Oleksandrivka, Novozvanivka en de stadjes Shtsjastia en Nizhnjoteple. Ook de waterzuivering Donets werd beschoten door de rebellen.

In de omgeving van Marioepol werden 's ochtends Sjirokine en Vodiane beschoten met 122 millimeter artillerie. Verder was het overdag rustig, maar na het invallen van de duisternis wrden de versterkte legerposities bij het dorp Lebedinske beschoten met 120 millimeter mortieren en de soldaten bij het dorp Talakivka met 82 millimeter mortieren. Herhaaldelijk werd met granaatwerpers en geweervuur geschoten op de versterkte legerposities bij de dorpen Sjirokine, Hnoetove, Pavlopil, Bohdanivka en Novotrojtske.

In de omgeving van Donetsk vielen de rebellen overdag met antitankgranaten en zware machinegeweren de versterkte legerposities aan bij de dorpen Kamjanka en Novoselivka Droeha. In de avond werden soldaten bij het dorp Zajtseve onder vuur genomen met 82 millimeter mortieren, even later gevolgd door drie aanvallen op de zuidkant van de stad Avdiivka met granaatwerpers. Daar kregen ook de soldaten bij het dorp Piski mee te maken.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten