maandag 12 juni 2017

Rebellen vallen 67 maal aan, 2 soldaten gedood

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gedood bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Nog eens vier soldaten raakten gewond. De rebellen vielen het leger 67 maal aan. In de omgeving van Marioepol werd door hen met 122 millimeter artillerie geschoten op versterkte legerposities bij de dorpen Pavlopil en Novohrihorivka.

Het dorpe Hnoetove kwam onder vuur van 82 en 120 millimeter mortieren, terwijl met 82 millimeter mortieren werd geschoten op soldaten bijNovomichailvka en Krasnohorivka. Ook werd met antitankraketten geschoten op soldaten bij Pavlopil. De soldaten bij de dorpen Talakivka, Lebedinske en Vodiane kregen te maken met zowel gweeervuur, granaatwerpers als pantserwagens.

Bij wijze van uitzondering was het in de omgeving van Donetsk een groot deel van de dag tamelijk rustig bij de stad Avdiivka. Wel vuurden de rebellen mortieren af en schoten ze met geweren aan de zuidkant van de stad en in het noordoosten, richting het dorp Kamjanka. Om zes uur werden de versterkte legerposities daar met tanks bestookt. Ook een woonwijk werd beschoten.

Bij een aanval raakte een pompstation van de watervoorziening beschadigd, waardoor het uitviel. Een woning in het dorp Zajtseve liep schade op door een granaatinslag. Tegen soldaten bij de dorpen Piski, Verchniotoretse en Zajtseve gebruikten de rebellen mortieren, granaatwerpers en pantserwagens.

In de provincie Loehansk werden de legerposities bij de dorpen Krimske, Novotoshkivske en Katerinivka herhaaldelijk beschoten met 120 millimeter mortieren. Bij Novotoshkivkske gebruikten de rebellen 152 millimeter artillerie en bij de dorpen Trojske en Popasna 82 millimeter mortieren. De soldaten bij Novozvanivka en Novo-Oleksandrivka werden onder vuur genomen met zware machinegeweren en granaatwerpers.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten