donderdag 15 juni 2017

Inwoner Soecha Balka gedood bij artillerieaanval

Het gaat van kwaad tot erger met de pro-Russische rebellen in Oost-Oekraïne. Bij één van de in totaal 55 aanvallen van ze kwam gisteravond laat een 52-jarige inwoner van het dorp Soecha Balka om het leven bij een granaatinslag in zijn woning. Nog eens drie huizen aan de Molodizhnastraat liepen schade op, terwijl ook elektriciteitsdraden en een gasleiding kapot gingen. Er is na de aanval ook geen water meer. De rebellen zouden tenminste twaalf 152 millimeter artilleriegranaten op het dorp hebben afgevuurd.

Bij de aanvallen van gisteren raakten ook drie Oekraïense soldaten gewond. In de omgeving van Marioepol schoten de rebellen met 120 millimeter mortieren op de versterkte legerposities bij het dorp Mikolajvka, met 122 millimeter artillerie op legerposities bij het dorp Tsjermalik en met 82 millimeter mortieren op soldaten bij de stad Krasnohorivka. De soldaten bij het stadje Marinka en de dorpen Pavlopil, Talakivka, Vodiane, Lebedinske, Sjirokine en Hnoetove werden aangevallen met granaatwerpers en zware machinegeweren.

In de omgeving van Donetsk openden de rebellen een intensieve aanval met 82 en 120 millimeter mortieren op soldaten bij de stad Avdiivka, even later gevolgd door een zware aanval met 122 millimeter mortieren op de versterkte legerposities bij het dorp Piski. De soldaten bij de dorpen Opitne en Verchniotoretske kwamen in de avonduren onder mortiervuur. Tanks vielen de versterkte legerposities bij het dorp Novoloehanske aan. Verder waren er aanvallen op soldaten bij de dorpen Majorsk, Kamjanka en Nevelske.

Uit de provincie Loehansk werden aanvallen gemeld met 82 en 120 millimeter mortieren op de legerposities bij de dorpen Katerinivka, Novo-Oleksandrivka, Triochizbenka en Sjastia. Met granaatwerpers en geweervuur vielen de rebellen de soldaten bij Zhovte, Novotoshkivske, Krimske, Trojtske en Stanitsja Loehanska aan.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten