woensdag 21 juni 2017

Waarnemers OVSE aangevallen in Jasinoevata

Waarnemers van de OVSE zijn gistermorgen aangevallen door twee gemaskerde mannen. Het voorval had plaats bij het treinstation in de door pro-Russische rebellen bezette stad Jasinoevata, waar zich op dat moment twee patrouilles van de OVSE bevonden met in totaal vier gepantserde wagens en twaalf waarnemers. Ze bleven allemaal ongedeerd.

In eerste instantie werd in de lucht geschoten door de gemaskerde mannen die ook dreigende taal uitsloegen. De waarnemers wilden zich uit de voeten maken, maar de mannen vielen twee van hun wagens aan. Ze probeerden met hun geweerkolf de ramen van beide auto's in te slaan. Toen de chauffeurs gas gaven, hoorden de waarnemers een drietal salvo's. Waarschijnlijk werd op de wagens geschoten, maar die werden niet geraakt.

De separatisten in de provincie Donetsk laten vanmorgen weten dat de beide aanvallers zijn gearresteerd. Er wordt met de beschuldigende vinger richting Oekraïne gewezen. ''De aanvallers reden in een auto met een Oekraïens kenteken'', aldus het 'operationele commando' van de rebellen dat spreekt van een provocatie.

Bronnen: OVSE, Donbass News Agency

Geen opmerkingen:

Een reactie posten