donderdag 8 juni 2017

Rusland wil geen internationaal tribunaal MH17

Rusland is tegen het opzetten van een internationaal tribunaal om onderzoek te doen naar het neerstorten van vlucht MH17. Volgens voorzitter Valentina Matvienko van de Russische Federatieraad - het hogerhuis, de Doema is het lagerhuis - worden de internationale tribunalen in toenemende mate gebruikt om politieke en economische druk op Rusland uit te oefenen. Ook zouden ze zich met interne kwesties binnen de Russische Federatie bemoeien.

Matvienko noemt de internationale tribunalen over de Russische annexatie van Zuid-Ossetië in 2008 en de annexatie van de Krim in 2014 als voorbeelden van ongewenste buitenlandse bemoeienis met binnenlandse kwesties. ''Rusland houdt vast aan het principe dat het zich niet bemoeit met de binnenlandse zaken van andere landen'', aldus Matvienko die er aan toevoegt dat Rusland dat andersom ook niet accepteert, ook niet als het om landen gaat waarmee het samenwerkt.

Matvienko meent verder dat Rusland geen gehoor hoeft te geven aan uitspraken van internationale rechtbanken als die in strijd is met de grondwet van de Russische Federatie.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten