zondag 11 juni 2017

Rebellen vallen 73 maal aan: 4 doden, 7 gewonden

Vier Oekraïense soldaten zijn gisteren gedood gesneuveld. Drie van hen toen ze op een landmijn stuitten. Nog eens zeven soldaten liepen verwondingen op. De pro-Russische rebellen voerden 73 aanvallen uit op posities van het leger in Oost-Oekraïne. In de omgeving van Marioepol waren er aanvallen met 122 millimeter artillerie en 120 millimeter mortieren op de versterkte legerposities bij de stad Krasnohorivka, met raketten op soldaten bij Tsjermalik.

De legerposities bij Krasnohorivka, Marinka, Slavne, Hnoetove, Talakvika, Vodiane, Sjirokine en Tsjermalik werden herhaaldelijk aangevallen met granaatwerpers en geweervuur, een enkele maal ook met 82 millimeter mortieren. De situatie bij Pavlopil was in de avonduren ronduit zorgelijk. De rebellen gebruikten hier 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en vuurden vanuit pantserwagens op de soldaten daar.

In de omgeving van Donetsk waren er de gebruikelijke aanvallen op de soldaten die de stad Avdiivka verdedigen. Bijna onophoudelijk schoten de rebellen met 82 en 120 millimeter artillerie. Dezelfde wapens werden gebruikt tegen de soldaten bij Verchniotoretske, Kamjanka, Trojtske en Loehansk. Met 82 millimeter mortieren werd geschoten op de soldaten bij Zajtseve, Opitne, Nevelske en Novhorodske.

Uit de provincie Loehansk werden aanvallen gemeld op de legerposities bij Stanitsja Loehanska, Valoejske, Trojtske en Donetsk. Hier ging het om granaatwerpers en geweervuur. De versterkte legerposities bij Krimske en Novotoshkivske werden in de avonduren aangevallen met 122 en 152 millimeter artillerie en 82 en 120 millimeter mortieren. Mortiervuur werd ook gemeld vanuit Popasna, Novo-Oleksnandrivka en Trojtske.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten