woensdag 28 juni 2017

Porosjenko: 'Snel eind maken aan onschendbaarheid parlement'

President Petro Porosjenko verwacht van het parlement dat het op korte termijn een einde maakt aan de eigen onschendbaarheid. Parlementsleden kunnen nu niet worden vervolgd als ze strafbare feiten hebben gepleegd, al heeft het parlement wel de bevoegdheid om die onschendbaarheid in individuele gevallen op te heffen. Dat is in een aantal gevallen ook al wel gebeurd, maar het moet structureel gaan worden.

''Het gaat hier om gelijke behandeling. Parlementsleden moeten net zo goed als ieder ander berecht kunnen worden als ze iets strafbaars doen. Dat geldt inmiddels ook voor onze rechters; aan hun onschendbaarheid hebben we al een einde gemaakt'', zei Porosjenko vanmorgen in een toespraak ter gelegenheid van de Dag van de Grondwet.

Hij voegde er aan toe dat de parlementsleden dat ook moeten vinden. ''Zonder uitzondering hebben ze immers allemaal in hun verkiezingsprogramma beloofd dat ze een einde gaan maken aan de onschendbaarheid van de parlementsleden bij het plegen van strafbare feiten.''

Bron: Interfax

Geen opmerkingen:

Een reactie posten