zondag 25 juni 2017

'Oogst' van nieuwste bestand: 2 doden, 3 gewonden

Van het Oogstbestand is gisteren niets terecht gekomen. Dat kan alleen al vastgesteld worden aan het aantal slachtoffers onder de Oekraïense soldaten: twee doden en drie gewonden als gevolg van de 26 aanvallen die de pro-Russische rebellen uitvoerden. Het staakt-het-vuren had in de nacht van vrijdag op zaterdag in moeten gaan. In de omgeving van Marioepol was het ook inderdaad rustig, tot zes uur gisteravond. Daarna waren er zeven aanvallen van de rebellen.

In de omgeving van Donetsk registreerde het Oekraïense leger acht aanvallen, waarbij onder meer antitankraketten en zware machinegeweren werden gebruikt. De meeste aanvallen waren echter in de doorgaans rustiger provincie Loehansk, elf in totaal. Hier werden 100 millimeter artillerie en 120 millimeter mortieren, maar ook pantserwagens door de rebellen ingezet tegen het leger.

De separatisten in Loehansk melden op hun beurt twaalf aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities. In het dorp Stachanov zouden twee kinderen gewond zijn geraakt. Het leger zou 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en pantserwagens hebben gebruikt bij de aanvallen.

Bronnen: Unian, Doni News

Geen opmerkingen:

Een reactie posten