woensdag 21 juni 2017

Rebellen vallen 36 maal aan, één gewonde soldaat


Het was vooral na het invallen van de duisternis gisteravond dat de pro-Russische rebellen hun aanvallen plaatsten op posities van het Oekraïense leger. Ze vielen in totaal 36 maal aan. Er raakte één soldaat gewond. In de schemering werden de versterkte legerposities bij het dorp Talakivka aangevallen met 122 millimeter artillerie. De soldaten daar werden ook beschoten met antitankgranaten en door een sluipschutter.

Later werden ook de soldaten bij het dorp Hnoetove aangevallen, hier met 82 millimeter mortieren. De posities bij de dorpen Sjirokine, Vodiane, Pavlopil, Novomichailivka en het stadje Marinka kregen te maken met granaatwerpers en geweervuur. Precies de helft van de 36 aanvallen hadden plaats in de omgeving van Marioepol.

In de omgeving van Donetsk was het overdag ook rustig, maar vanaf zes uur 's avonds werden door de rebellen zes aanvallen uitgevoerd. Met antitankgranaten en zware machinegeweren bestookten ze de legerposities bij Kamjanka.

Even later openden de rebellen het vuur met 120 millimeter mortieren en granaatwerpers bij één van de versterkte legerposities bij de stad Avdiivka. Ook op andere plekken bij Avdiivka waar zich soldaten bevonden werd geschoten, hier was sprake van geweervuur, granaatwerpers en 82 millimeter mortieren. Met infanteriewapens en pantserwagens werden de soldaten bij Verchniotoretske onder vuur genomen.

In de provincie Loehansk werd opnieuw flink geschoten langs de Bachmoetka snelweg. De versterkte legerposities bij het dorp Krimske werden bestookt met 152 millimeter artillerie en 120 millimeter mortieren. De soldaten bij het dorp Novozvanivka werden aangevallen met 82 millimeter mortieren en pantserwagens, die bij Stjastia, Stanitjsa Loehanska en Novo-Oleksandrika met geweervuur en granaatwerpers.
Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten