maandag 26 juni 2017

Proces Janoekovitsj meteen al weer opgeschort

Het proces wegens hoogverraad tegen ex-president Viktor Janoekovitsj is vanmorgen al meteen na de heropening opgeschort. Janoekovitsj' advocaat Vitali Serdjoek voerde aan dat zijn cliënt graag via een videoverbinding mee wil werken en ''volgens de internationale regels'' wil getuigen. Janoekovitsj woont tegenwoordig in Rusland. Hij wil niet naar Oekraïne komen, omdat hij meent dat zijn leven daar gevaar loopt.

Op de openingsdag van het proces op 5 mei stonden de advocaten van de in februari 2014 afgezette president er op dat de rechtbank een formeel verzoek aan de Russische autoriteiten zou moeten doen om een videoverbinding op te zetten voor Janoekovitsj. De rechtbank wees dat af, omdat hij net als ieder ander de rechtszaak via streaming video op internet kan volgen.

Vanmorgen besloot de rechtbank om het proces pas donderdag voort te zetten omdat de gedaagde twemaal zonder goede reden afwezig dient te zijn voordat in zijn absentie verder kan worden gegaan. Janoekovitsj heeft het volgens de rechtbank formeel nog maar eenmaal af laten weten.


Bron: RFE/RL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten