dinsdag 20 juni 2017

Porosjenko: Trump spreken vóór Poetin is belangrijk

Het is erg belangrijk om de Amerikaanse president Donald Trump te spreken voordat hij een ontmoeting heeft met z'n Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. Dat zei president Petro Porosjenko op een bijeenkomst met de Oekraïense gemeenschap in Washington. ''Zo kan ik er voor zorgen dat hij de juiste informatie krijgt.'' Het toont maar weer eens aan dat de Oekraïense regering niet zeker is van blijvende Amerikaanse steun.

Porosjenko spreekt vanaf vijf uur vanmiddag in eerste instantie met vicepresident Mike Pence, waarna het de bedoeling is dat president Donald Trump zich aansluit. Het Witte Huis heeft nog geen gezamenlijke persconferentie na afloop van de ontmoeting aangekondigd.

De Oekraïense president spreekt verder met minister Rex Tillerson van Buitenlandse Zaken en vertegenwoordigers van de Amerikaanse ministeries van Defensie, Handel en Energie. Verder zijn er vandaag gesprekken met minister James Mettis van Defensie, algemeen directeur Christine Lagarde van het IMF en president Jim Yong Kim van de Wereldbank.

Bronnen: Unian, 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten