woensdag 28 juni 2017

'Rusland elimineerde belangrijke inlichtingenofficier'

De inlichtingenofficier die gistermorgen werd gedood bij een bomaanslag in Kyiv verzamelde de informatie over de Russische betrokkenheid bij het oorlogsconflict in Oost-Oekraïne die de Oekraïense regering gebruikte voor de aanklacht tegen Rusland bij het Internationale Gerechtshof in Den Haag.

De 38-jarige Maskim Shapoval haalde die bewijzen zelf in de door de separatisten bezette gebieden. Hij was de aanvoerder van een verkenningseenheid, meldt de nieuwssite LB.ua die deze informatie zegt te hebben ontvangen van een bron bij één van de veiligheidsdiensten. Shapoval en zijn team verkregen informatie over de omvang van de Russische troepen en de plekken waar die zich bevonden, hun acties en de geavanceerde wapens waarover ze beschikken.

Rusland zou achter de aanslag in een woonwijk in de hoofdstad zitten. ''Hij werd gedood op een plek waar iedereen het kon zien, ook bij wijze van intimidatie'', aldus de bron. De explosie in de wagen van Shapoval is door de politiie gekwalificeerd als een terroristische daad.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten