woensdag 14 juni 2017

Rebellen vallen 52 maal aan: soldaat gedood

De omgeving van Marioepol was weer het belangrijkste doelwit van de pro-Russische rebellen die daar 22 van de in totaal 52 aanvallen deden op het Oekraïense leger. Eén soldaat kwam om bij zo'n aanval, zeven soldaten raakten gewond. Woningen en wegen in het dorp Olhinka werden beschadigd bij een aanval. Er waren geen slachtoffers.

De rebellen schoten met 120 millimeter mortieren op de versterkte legerposities bij het dorp Tsjermalik en met 82 millimeter motieren op soldaten bij het dorp Vodiane. De legerposities bij Talakivka, Lebedinske, Hnoetove, Berezove en Pavlopil lagen onder geweervuur en ze werden beschoten met granaatwerpers. Som werden ook luchtdoelgeschut en pantserwagens door de rebellen gebruikt bij hun aanvallen.

In de omgeving van Donetsk waren er weer aanvallen op Avdiivka, Svitlodarska Doeha en de dorpen Piski en Nevelske. Tegen middernacht vielen de rebellen de versterkte legerposities bij Avdiivka en dedorpen Kamjanka en Loehanska aan met 82 en 120 millimeter mortieren, pantserwagens en granaatwerpers. Een inwoonster van Avdiivka raakte gewond bij een granaataanval.

In de provincie Loehansk vuurden de rebellen 's morgens 82 en 120 millimeter mortieren af op de versterkte legerposities bij het dorp Novotoshkivske en later op de dag 82 millimeter mortieren op soldaten bij de dorpen Krimske, Novo-Oleksandrivka en Sjastia. Granaataanvallen werden gemeld uit de omgeving van de dorpen Donetksi, Stanitsja Loehanska, Trojtske en Lobatjseve.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten