zaterdag 17 juni 2017

Meeste aanvallen rebellen in provincie Loehansk

De pro-Russische rebellen voerden gisteren het grootste aantal aanvallen uit in de doorgaans veel rustiger provincie Loehansk. Hier hadden 27 van de in totaal 67 aanvallen plaats op posities van het Oekraïense leger. Bij de aanvallen kwam een soldaat om en raakten drie soldaten gewond, meldt de legerleiding vanochtend.

De meeste aanvallen in de provincie Loehansk werden in de avonduren uitgevoerd. Op de Bachmoetka snelweg schoten de rebellen met mortieren, tanks en granaatwerpers op de versterkte legerposities bij de dorpen Novotoshkivske en Krimske. Met mortieren en pantserwagens vielen ze de soldaten bij het dorp Novo-Oleksandrivka aan en er waren aanvallen met geweervuur en granaatwerpers bij de dorpen Stanitsja Loehanska, Donetski, Trojtske, Novozvanivka en Zhovte.

In de omgeving van Marioepol schoten de rebellen met 120 millimeter mortieren op de versterkte legerposities bij het dorp Bohdanivka, en met 82 millimeter mortieren op de soldaten bij Krasnohorivka. Ook waren er aanvallen met geweervuur en granaatwerpers op de versterkte legerposities bij Sjirokine, Vodiane, Pavlopil, Tsjermalik, Talakivka en Novotrojtske.

Avdiivka was weer het belangrijkste doelwit in de omgeving van Donetsk. De rebellen zetten in de nachtelijke uren tanks en mortieren in tegen de soldaten bij deze stad die al anderhalf jaar door ze wordt belegerd. Ook waren er intensieve aanvallen met mortieren op de versterkte legerposities bij de dorpen Verchniotoretske, Novhorodske, Loehanske en Trojtske. Ook werd overdag met granaatwerpers geschoten op soldaten bij Piski. Nabij het dorp Opitne was een sluipschutter actief.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten