dinsdag 27 juni 2017

Rebellen blijven het Oogstbestand negeren

Met achttien aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger was het gisteren een relatief rustige dag in de Donbas, maar van een Oogstbestand is het nog altijd niet gekomen. Het goede nieuws is dat er onder de Oekraïense soldaten ditmaal geen slachtoffers waren.

In de omgeving van Marioepol schoten de rebellen rond negen uur 's avonds met 82 millimeter mortieren en zware machinegeweren op de versterkte legerposities bij het dorp Vodiane, terwijl de soldaten bij Pavlopil tegen middernacht met geweervuur te maken kregen.

In de omgeving van Donetsk waren er aanvallen met 82 millimeter mortieren op soldaten bij de stad Avdiivka, terwijl het leger bij het dorp Loehanske met granaatwerpers werd beschoten. De rebellen vuurden met 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers op de legerposities bij het dorp Kamjanka.

In de provincie Loehansk waren opnieuw de meeste aanvallen van de rebellen. In de vroege uren van maandag schoten ze een aantal 82 millimeter mortiergranaten af op de legerposities bij het dorp zhovte en bij het aanbreken van de dag vielen sluipschutters de soldaten bij Popasna en Novotoshkivske aan.

Bij Novotoshkivske zetten de rebellen ook granaatwerpers in en 82 millimeter mortieren bij Sjtsjastia. De soldaten bij Krimske werden aangevallen met 120 millimeter mortiergranaten en bij Novo-Oleksandrivka met granaatwerpers en zware machinegeweren.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten