dinsdag 13 juni 2017

Toertsjinov wil andere aanpak strijd tegen rebellen

Secretaris Oleksandr Toertsjinov van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad bepleit een andere aanpak van de strijd tegen de pro-Russische rebellen in Oost-Oekraïne. ''We zijn er in geslaagd om de opmars van de rebellen te stoppen, intussen hebben we ook een nieuwe president en parlement gekozen en we hebben in een groot deel van het land gehouden. Ook hebben we een groot deel van het door de rebellen ingenomen gebied terugveroverd.''

Meer zit er voorlopig niet in, aldus Toertsjinov. Er moet daarom naar een andere aanpak gekeken worden, want de traditionele manier van oorlogvoeren geeft geen afdoende antwoord op de hybride manier van oorlogvoeren die Rusland en de pro-Russische separatisten hanteren. Hoe die nieuwe manier er uit moet zien, daarover laat Toertsjinov zich niet uit.

Er is nog altijd sprake van een antiterroristische strijd tegen de separatisten (in het Engels: ATO), terwijl feitelijk sprake is van een echte oorlogssituatie. In ieder geval geen burgeroorlog, zoals het conflict in de Westerse media regelmatig wordt omschreven om geen partij te hoeven kiezen. De Russische betrokkenheid bij het conflict, hoewel officieel ontkend, maakt dat het geen burgeroorlog is.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen:

Een reactie posten