dinsdag 27 juni 2017

Aantal grote bedrijven kampt met losgeldvirus

Het aantal Oekraïense bedrijven dat is getroffen door de grote, wereldwijde cyberaanval neemt in een rap tempo toe. Om vier uur vanmiddag plaatselijke tijd ging het om de Alfa Bank, Pvidenni, OTP en de Privatbank. De spoorwegmaatschappij Oekrzalitnitsja, de metro van Kyiv en de internationale luchthaven Borispul zijn er ook door getroffen, evenals OekrPoshta en Nova Poshta. Het Nationaal Comité, OekrEnergo, Kyiv Energo en Kyivodokanal hebben ook computerproblemen, evenals de telefoonbedrijven Lifecell en Vodafone.

Van de Oekraïense media gaat het om de tv-zenders ATR, Inter, Kanal 24, First.UA, Glas en de website van de krant Korrespondent. Bij de overheidsinstanties ligt de website van het kabinet er uit, evenals die van de stad Lviv en is het bedrijf Dokument getroffen. De kerncentrale in Tsjernobyl kreeg ook te maken met het virus, zodat is overgestapt op handbediening.

Het lijkt er op dat deze bedrijven en instanties allemaal te maken hebben met hetzelfde virus. Het zou gaan om mbr locker 256, een gijzelvirus.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten