maandag 19 juni 2017

Rebellen vallen 47 maal aan, 6 soldaten gewond

Zes Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. De legerleiding meldt 47 aanvallen van de rebellen, waarvan 10 met (verboden) 120 millimeter mortieren. Bijna de helft van de aanvallen had plaats in de omgeving van Marioepol, waar de legerposities bij de dorpen Pavlopil, Tsjermalik, Sjirokine en Mikolajivka onder vuur werden genomen met 120 millimeter mortieren.

De soldaten bij Vodiane werden beschoten met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers. Ook tegen de soldaten bij Talakivka en Lebedinske werden granaatwerpers gebruikt. ''Bij wijze van provocatie'', aldus de legerleiding.

In de omgeving van Donetsk werd het hevigst geschoten bij het dorp Kamjanka. Hier zetten de rebellen zowel 82 en 120 millimeter mortieren in als diverse infanteriewapens. Met granaatwerpers en zware machinegeweren werd geschoten op de legerposities bij het dorp Loehanske. Ook de zuidrand van de stad Avdiivka werd hiermee bestookt.

In de provincie Loehansk vielen de rebellen 15 maal aan, vooral na het invallen van de duisternis. De soldaten bij de dorpen Krimske, Trojtske, Novotoshkivske en het stadje Zolote lagen onder mortiervuur. Met granaatwerpers, zware machinegeweren en pantserwagens werden de soldaten aangevallen bij de dorpen Katerinivka, Novo-Oleksandrivka, Novozvanivka, Stanitsja Loehanska en het stadje Sjastia.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten