maandag 29 oktober 2018

Zanger Okean Elzy (nog) niet in voor presidentschap

Svjatoslav Vakartsjoek.
Svjatoslav Vakartsjoek is niet van plan om zich kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen in maart volgend jaar. De leadzanger van de populaire band Okean Elzy heeft dat afgelopen weekeinde verklaard op een bijeenkomst in Charkiv. Vakartsjoek doet het goed in de peilingen en een tijdlang werd hij zelfs gezien als een bedreiging voor de kandidaten van de gevestigde orde, omdat veel Oekraïners vertrouwen in hem hebben.

Vakartsjoek heeft eerder al wel eens gezegd dat hij niet de ambitie heeft om president te worden. Vervolgens liet hij het een tijdlang in het midden, maar nu is er dan definitief duidelijkheid. ''Ik wil het nog maar eens hardop zeggen dat ik het belang er niet van in zie, al wil ik wel graag dat er dingen veranderen in ons land.'' Politieke ambitie is er dus wel degelijk.

De zanger zat na de Oranjerevolutie al eens een paar maanden in het parlement namens de partij van toenmalig president Viktor Joestsjenko, maar hij haakte teleurgesteld af. Hij constateert nu dat de politieke cultuur nog altijd is als in 1991. ''We zijn ons als bevolking bewuster geworden van onze positie, maar de politieke cultuur is nog altijd die van de Sovjet-Unie.'' Op een vraag van een van zijn toehoorders welke toekomst hij voor zichzelf ziet, als politicus of als muzikant, antwoordde Vakartsjoek ontwijkend: ''Dat moet nog blijken. We zullen zien.''

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: