woensdag 31 oktober 2018

Rebellen vallen 21 maal aan, twee soldaten gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. Er waren 21 aanvallen, hoofdzakelijk met granaatwerpers, zware mitrailleurs, geweren en pantserwagens. Drie rebellen werden gedood bij tegenaanvallen, twee liepen verwondingen op.

De aanvallen van de rebellen richtten zich op de legerposities bij Avdiivka, Marjinka, Krasnohorivka, Loehanske, Verchniotoretske, Piski, Opitne, Pavlopil, Hnoetove, Lomakine, Vodiane en Lebedinske. De soldaten bij Loehanske kregen ook te maken met 120 millimeter mortieren. Sinds middernacht waren er twee aanvallen op de soldtaen bij Lebedinske.

De separatisten in Donetsk maken melding van 19 aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Horlivka, Dolomitnoje, Jasinovataja, Krjoeta Balka, Lashtanovoje, Vasiljevka, Spartak, Loeganskoje, Zhabitsjevo, Staromichailovka, de omgeving van de luchthaven van Donetsk, Sjachta Troedovskaja, Petrovskaoje en Sachanka. Het leger zou hebben geschoten met mortieren, antilichtdoelgeschut, granaatwerpers. Ook zouden pantserwagens zijn ingezet tegen de rebellen.

Volgens de separatisten in Loehansk viel het Oekraïense leger viermaal aan op hun posities bij Donetski, Zhelobok, Lozovoje en Logvinovo met mortieren, granaatwerpers en geweervuur.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: