vrijdag 26 oktober 2018

Rebellen vallen zeventien maal aan, soldaat gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij een van in totaal zeventien aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Bij tegenaanvallen zou een rebel zijn gedood en raakten er vijf gewond. De aanvallen met hoofdzakelijk granaatwerpers, zware mitrailleurs en gweren waren gericht op de legerposities bij Zolote, Svitlodarsk, Avdiivka, Marjinka, Krasnohorivka, Loehanske, Pavlopil, Hnoetove, Vodiane, Lebedinske en Sjirokine.

De soldaten bij de stad Avdiivka werden tot viermaal toe beschoten met granaatwerpers en geweren, maar later ook met 82 millimeter mortieren. Ook zouden meerdere aanvallen door de rebellen zijn gedaan op de versterkte legerposities bij Pavlopil en Sjirokine. Na middernacht was het rustig langs de frontlijn.

De separatisten in Donetsk zeggen dat gistermorgen een elektriciteitsleiding is vernield bij de beschieting van een zomerkamp aan de rand van de door hen bezette stad Jasinovata. Honderd huishoudens in vier straten zaten een tijdlang zonder stroom.

De separatisten in Loehansk melden zes aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Donetski, Kalinove, Sokolniki, Lozovoje en Logvinovo. Het leger zou daarbij mortieren, pantserwagens, granaatwerpers en geweren hebben gebruikt.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: