zondag 21 oktober 2018

Getuigen zagen verdachte mannen bij munitiedepot

Er zijn getuigen die hebben gezien hoe twee mannen in camouflagepakken zich verdacht ophielden bij het munitiedepot bij het stadje Itsjnia, vier dagen voordat op dinsdag 9 oktober op vier plekken in het immens grote depot brand uitbrak. De mannen zouden om twee uur 's nachts op zo'n vijftig tot zeventig meter van de rand van het munitiedepot zijn.

De bewakers van het munitiedepot werden gewaarschuwd en die zetten meteen een zoektocht in gang, maar de mannen in camouflagepakken werden niet meer aangetroffen. ''We gaan er vanuit dat ze explosieven hebben geplaatst'', verklaarde Anatoli Matios, de hoogste militaire aanklager, in een interview met tv-zender 112. Volgens Matios zijn de getuigen betrouwbaar. Ze werden meerdere keren ondervraagd en zelfs aan een test met een leugendetector onderworpen.

De brand in het munitiedepot in de provincie Tsjernihiv duurde drie dagen. Er waren negentig gewonden door rondvliegende explosieven, er werden 12.000 inwoners van Itsjnia en omliggende dorpen geëvacueerd, wegen werden tijdelijk afgesloten en er was een tijdelijk vliegverbod in een straal van dertig kilometer rond het munitiedepot.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: