dinsdag 30 oktober 2018

Rebellen vallen twintigmaal aan, soldaat gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt als gevolg van een aanval van de door Rusland aangestuurde rebellen. Een rebel kwam om het leven en twee raakten gewond bij tegenaanvallen van het leger. De rebellen vielen het leger twintigmaal aan, bij Avdiivka, Krasnohorivka, Stanitsja Loehanska, Verchniotoretske, Piski, Novotrojtske, Novomichailivka, Tsjermalik, Pavlopil, Hnoetove, Vodiane en Lebedinske.

Verrassend genoeg werd er alleen met geweren geschoten op de Oekraïense legerposities. Dat was ook na middernacht het geval toen de rebellen schoten op soldaten bij het dorp Pavlopil.

De separatisten in Donetsk maken melding van schade aan zeven woningen in het dorp Staromichailovka. Het Oekraïense leger zou daar vanmorgen een aanval hebben geplaatst. Niemand raakte gewond. Gisteren brak brand uit in een woning in hetzelfde dorp. Volgens de separatisten zou een Oekraïense drone een explosief hebben gedropt en werden brandweerlieden beschoten toen ze het vuur wilden doven.

De separatisten in Loehansk zeggen dat er gisteren twee aanvallen met pantserwagens van het Oekraïense leger waren op hun posities bij Goloebovskoje en Kalinovka.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: