zaterdag 27 oktober 2018

'Oekraïne liet twee grote kansen liggen na schietpartij op de Krim'

Oekraïne heeft na de schietpartij van 17 oktober op de Technische Hogeschool op de Krim twee grote kansen laten liggen, meent de journalist Pavlo Kazarin. Aan de nieuwssite Krim Reali legt hij uit dat uit de reacties vanuit de Oekraïense bevolking en de manier waarop de Oekraïense media berichtten over de schietpartij die 21 levens eiste en meer dan vijftig gewonden geen al te grote betrokkenheid meer blijkt bij de Oekraïners die nu al 4,5 jaar onder een Russische bezetting moeten leven.

Dat had anders gekund, namelijk door net als op het schiereiland een dag van nationale rouw af te kondigen als teken van solidariteit. Ook had Oekraïne aan al die landen die vanwege de annexatie van de Krim economische sancties hebben opgelegd aan Rusland een signaal afgegeven dat de 2,5 miljoen inwoners van de Krim nog altijd als landgenoten worden beschouwd.

Kazarin wijst in dit verband op een recente peiling waaruit blijkt dat maar liefst 69 procent van de Oekraïners vindt dat de Krim nog altijd bij hun land hoort, dat 12 procent vindt dat de Krim een autonome republiek moet blijven en 4 procent ziet het in maart 2014 geannexeerde schiereiland als deel van Rusland.

Bron: Ukraine Crisis Media Center

Geen opmerkingen: