maandag 22 oktober 2018

Porosjenko verlangt ruimere woonlastensubsidie

President Petro Porosjenko.
De reactie van president Petro Porosjenko kon natuurlijk niet uitblijven op de beschuldigingen die zijn grootste concurrent Joelia Timosjenko de afgelopen dagen uitte op de aanstaande verhoging van de aardgasprijs met 23,5 procent. Porosjenko gaat niet in op het verwijt dat hij en de mensen om hem heen hun zakken vullen met andermans ellende, maar eist van het kabinet dat een ruimere subsidieregeling.

''Ik heb het kabinet dringend verzocht om de subsidieregeling te verruimen voor de gezinnen die in de problemen dreigen te komen. Bij een eerdere prijsverhoging heeft dat ook al goed gewerkt'', laat de president weten.

Aan de verhoging van de gasprijs voor consumenten viel niet te ontkomen, zei premier Volodimir Hrojsman eind vorige week al. Het IMF eist dat de overheidssubsidie op het aardgas stopt. Drie jaar geleden nam de overheid bijna de helft van de werkelijke kosten voor haar rekening. Timosjenko's Moederlandpartij en het Oppositieblok willen terug naar die situatie - een vroege verkiezingsbelofte die niet bewaarheid kan worden omdat Oekraïne onherroepelijk bankroet gaat zonder de steun van het IMF en andere internationale geldverstrekkers.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: