zondag 28 oktober 2018

OVSE raakt drone kwijt bij volgen 82e 'hulpkonvooi'

De OVSE is gisteren een drone kwijtgeraakt waarmee het inmiddels 82e Russische konvooi voor de separatisten in Donetsk in de gaten werd gehouden. Het onbemande verkenningsvliegtuigje nam een militair voertuig met een installatie voor luchtdoelraketten van het type 9K33 Osa waar bij Kalinove en een tankwagen met brandstof bij Nizhnokrinske, beide plaatsen in handen van de door Rusland aangestuurde separatisten.

Vervolgens werden met de drone zeven vrachtwagens met Russische kentekenplaten waargenomen op een zandweg bij het eveneens bezette Saurivka aan de Russische grens, ver uit de buurt van een officiële grensovergang. Het moet gaan om het door de separatisten zelf met trots aangekondigde 82e 'hulptransport'.

Vervolgens vervolgens ging het contact met het onbemande verkenningsvliegtuigje verloren nabij Nizhnokrinske. Een half uur daarvoor was het contact al bemoeilijkt door stoorzenders bij Saurivka en Nizhnokrinske. De drone keerde niet terug naar de basis in Stepanivka, een plaats in het regeringsgebied, en wordt door de OVSE als verloren beschouwd.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: