zaterdag 20 oktober 2018

Timosjenko vindt begroting een ramp voor het land

Joelia Timosjenko, leider van de Moederlandpartij.
Joelia Timosjenko, de leider van de Moederlandpartij, heeft fors uitgehaald naar het kabinet dat volgens haar de Oekraïense huishoudens aan de bedelstaf brengt met de begroting voor volgend jaar. Zij vindt het een ''destructieve begroting''' met lonen en pensioenen die uitkomen op maar 43 procent van wat al de armoedegrens heet te zijn.

''Het is een armzalige begroting die rampzalig uitpakt voor elk gezin met een verhoging van de woonlasten met 23 procent. Het is corrupt en desastreus voor onze economie'', meent Timosjenko. Het minimumloon en de pensioenen zijn 1,7 procent lager dan aan het begin van 2014, toen Viktor Janoekovitsj nog president was en Timosjenko in de gevangenis zat. Voor de gezondheidszorg is volgens haar 1,6 maal minder uitgetrokken.

Timosjenko voorziet dat bij voortzetting van het huidige beleid ''de economie instort, nog meer Oekraïners naar het buitenland vertrekken en de afbraak van de middenklasse onverminderd doorzet. Deze begroting is noodlottig voor on land, ik hoop dat het parlement er niet mee instemt.'' De begroting voor volgend jaar is inmiddels in eerste lezing door het parlement aanvaard. Er kunnen nu wijzigingsvoorstellen worden ingediend, waarna volgende maand de tweede, beslissende stemming volgt.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: