vrijdag 19 oktober 2018

Man gedood door landmijn, vrouw zwaargewond

Twee inwoners van Zolotoje-4 in het door de separatisten bezette deel van de provincie Loehansk zijn vanmiddag op een landmijn gelopen toen ze een kapotte elektriciteitsleiding aan de rand van het dorp wilden repareren. Volgens het persagentschap Lugansk Media Centre werd de man gedood en raakte de vrouw ernstig gewond.

Het Oekraïense leger meldt dat de door Rusland aangestuurde rebellen gisteren zestien aanvallen hebben uitgevoerd. Er raakten geen soldaten gewond, maar de rebellen verloren twee van hun manschappen. Nog eens vier rebellen raakten gewond. Er werd hoofdzakelijk geschoten met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren, maar de versterkte legerpositie nabij het dorp Novomichailivka werd onder vuur genomen met 120 millimeter mortieren. Die bij Tsjermalik met 82 millimeter mortieren en bij Lebedinske werden aangevallen met antitankraketten.

De separatisten in Donetsk zeggen dat het Oekraïense leger ze negentien maal heeft aangevallen. Zowel in Zajtsevee als in Jasinovataja werd een woning vernield. Daarbij vielen geen slachtoffers.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: