donderdag 18 oktober 2018

Dodental school shooting Krim loopt op tot 20

Het dodental van de schietpartij in de technische hogeschool in de stad Kertsj is opgelopen tot twintig, waarbij ook de 18-jarige dader wordt meegerekend. Er liggen nog tien gewonden op de intensive care, vijf van hen liggen in coma. Er zijn in totaal twintig gewonden. Op twee na is de identiteit van alle doden en gewonden bekend. Het zijn vooral tieners - de jongste dode was nog maar vijftien jaar.

Voor zover nu bekend liet Vladislav Rosljakov eerst een explosief af gaan in de schoolkantine, waarna hij om zich heen begon te schieten. Hij zou munitie voor zijn geweer vorige week hebben aangeschaft. De Russische autoriteiten op de geannexeerde Krim spraken eerst van een gasexplosie in de school, daarna van een bomaanslag.

Ooggetuigen meldden dat er meerdere gemaskerde en gewapende mannen in de school waren, maar uiteindelijk blijkt het toch enkel om Rosljakov te gaan. Over zijn motief is nog niets bekend. In de Russische media werd meteen met de beschuldigende vinger naar Oekraïne gewezen, maar daarvan is niets gebleken. De dader zou, blijkens zijn uitingen op sociale media, zelfs sympathiseren met de Russische Novorossia-gedachte, dat wil zeggen dat de door de separatisten bezette delen van Oost-Oekraïne samen Novorossia, klein Rusland, vormen.

Bronnen: 112.ua, TASS

Geen opmerkingen: