zaterdag 27 oktober 2018

Kiezerscomité: parlement telt veel 'werkschuwen'

Van de 423 leden die het Oekraïense parlement momenteel nog telt, waren er volgens het Nationaal Kiezerscomité maar liefst 54 die deze maand niet of nauwelijks aanwezig waren. Veertig van hen waren negen van de tien keer niet in het parlement, veertien lieten zich al helemaal niet zien. Volgens het Nationaal Kiezerscomité waren tien niet met vakantie en hadden ze ook verder geen excuus voor hun afwezigheid.

Dmitro Jarosh, Vadim Rabinovitsj, Konstantin Zhevago, Lev Pidlesetski, Roman Zvaritsj, Glib Zagoria, Dmitro Goloebov en Uhim Zviagilski waren notoire afwezigen zonder geldig excuus. Van andere parlementsleden is het echter wel duidelijk waarom ze niet kwamen opdagen.

Sergej Kleve, Jevgen Bakoelin en Oleksandr Onitsjenko worden gezocht door justitie en bevinden zich in het buitenland. Nadia Savtsjenko zit gevangen op verdenking van het beramen van een bloedige staatsgreep, terwijl Vjacheslav Konstantinovski en Andri Zhoervhi hun vertrek uit het parlement al hebben aangekondigd en het daarom voor gezien houden.

De meest werkschuwe parlementariërs zijn afkomstig van de fracties van de Moederlandpartij (elf parlementsleden) en Volja Narodi (acht parlementsleden). Het Nationaal Kiezerscomité zegt dat het geen uitzondering is dat er zo weinig parlementsleden komen opdagen. Gemiddeld zijn er vijftig parlementsleden bij 90 procent of meer van de stemmingen afwezig.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: