maandag 15 oktober 2018

Rebellen vallen 23 maal aan, drie soldaten gewond

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren, op de Dag van de Verdedigers van het Moederland, gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. De rebellen vielen 23 maal aan, waarvan viermaal met (verboden) zware wapens. Bij tegenaanvallen werden twee rebellen gedood en raakten vier gewond.

De aanvallen richtten zich op legerposites bij Krimske, Zolote, Katerinivka, Loehanske, Novoloehanske, Avdiivka, Piski, Marjinka, Novotrojtske, Bohdanivka, Pavlopi, Hnoetove, Vodiane, Lebedinske en Sjirokine. Na middernacht werden alweer drie aanvallen uitgevoerd, op soldaten bij Avdiivka, Lebedinske en Sjirokine. Eén Oekraïense soldaat raakte gewond.

Volgens de separatisten in Donetsk deed het Oekraïense leger negentien aanvallen op hun posities bij Spartak en de omgeving van de luchthaven van Donetsk, Zajtseve en Dollomitnoje, Jasinovataja en Dokoetsjajevsk, Leninskoje en Sachanska. Bij een aanval op de buurtschap Schachtar 6/7 nabij Horlivka zou een strafkamp zijn beschoten. Een gevangene werd daarbij gedood.

De separatisten in Loehansk melden vijf aanvallen op hun posities bij de buurtschap Marjevka en Froenze, en bij de dorpen Kalinovka, Zhelobok en Lozovoje

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: