vrijdag 19 oktober 2018

Onderzoek naar connectie van schoolschutter Krim met Rechtse Sektor

De Russische autoriteiten gaan uitzoeken of de 18-jarige schutter die woensdag 21 medeleerlingen en docenten doodschoot op de technische hogescool in de stad Kertsj banden had met de Rechtse Sektor of met de extreemrechtse OeNA-OeNSO. Beide Oekraïense organisaties worden in Rusland als 'extremistisch' aangemerkt. Dat meldt de krant Kommersant.

Het is volgens de bron waarop de krant zich baseert nog volstrekt onduidelijk wat Vladislav Rosljakov tot zijn daad heeft gebracht. ''Het zou een conflict kunnen zijn met medestudenten of met docenten'', citeert Kommersant. Wel wordt er vanuit gegaan dat hij de aanval goed heeft voorbereid.

In augustus werd hij achttien en kon hij examen doen voor de jachtwapenvergunning die hij vorige maand kreeg. Vervolgens kon hij een Bekas.12 geweer en 250 kogels kopen bi een plaatselijke wapenhandel Hij trainde bij een plaatselijke schietclub en haalde kruit uit een aantal kogels waarmee hij zelf enkele granaten maakte.

Een eerste onderzoek naar Rosljakov bracht ook aan het licht dat zijn moeder, verpleegster in een in de behandeling van kanker gespecialiseerd ziekenhuis, Jehova's Getuige is. Deze godsdienstige organisatie is sinds augustus vorig jaar verboden in Rusland.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: