donderdag 25 oktober 2018

Europees Parlement stemt over motie Zee van Azov

Het Europese Parlement stemt vandaag over een motie waarin wordt opgeroepen tot meer economische sancties tegen Rusland, mocht het op de Zee van Azov uit de hand gaan lopen. Ook wordt de brug over de Straat van Kertsj als illegaal aangemerkt en wordt het besluit van de Europese Commissie verwelkomd om de zes Europese bedrijven te straffen die mee hebben geholpen bij de aanleg van de brug naar het Russische vasteland.

Dinsdag besprak het Europese Parlement al wat er gaande is in de Zee van Azov. Buitenlandchef Federica Mogherini van de Europese Commissie sprak toen haar bezorgdheid uit over de steeds nadrukkelijkere aanwezigheid van de Russische marine in de Zee van Azov die tot de gedeelde territoriale wateren behoort van Oekraïne en Rusland.

De Russische kustwacht heeft volgens Mogherini al meer dan 200 vrachtschepen met een Oekraïense haven als bestemming tot stoppen gedwongen voor een 'inspectie'. Mogherini waarschuwde ook voor een nieuwe oorlog in het Zwarte Zeegebied, in de 'voortuin' van Europa.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: